به گزارش وبدا، دکتر عبدالجواد خواجوی در آیین بزرگداشت هفته پژوهش که در سالن همایشهای کوثر دانشگاه برگزار شد، حمایت از پژوهش و پژوهشگری را موجب بالندگی پژوهش عنوان و اظهار کرد: برای رشد پژوهشهای کاربردی در حوزه سلامت نیازمند تغییر و اصلاح سیاستهای حوزه پژوهش هستیم.
وی، همکاری و کار شبکهای، مساله محوری در پژوهشها، مولدسازی و اخلاق مداری را از دیگر شاخصهای مهم در حوزه پژوهش عنوان کرد و افزود: حمایت از کارهای پژوهشی دانشجویان به عنوان سرمایههای آینده کشور جزو اولویتهای ضروری در این حوزه است. سرپرست دانشگاه تصریح کرد: پژوهشها باید به دنبال حل مسائل واقعی جامعه باشند و راهحلهای عملی و کارآمد ارائه دهند.
دکتر خواجوی با تاکید بر لزوم همکاری بین دانشگاهها و مراکز پژوهشی، به محدودیت منابع اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع، باید با برنامهریزی صحیح به بهترین شکل از منابع موجود در راستای انجام پژوهشهای مؤثر و کاربردی استفاده کرد.
اسلام دین پژوهش و تفکر است
امام جمعه گناباد و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در این مراسم با تبریک هفته پژوهش و قدردانی از تلاش پژوهشگران اظهار کرد: اسلام دین پژوهش و تفکر است.
حجتالاسلام صادقینسب با بیان اینکه تفکر به معنای صحیح یعنی اندیشیدن انسان به هدف تصریح کرد: انسان با اندیشیدن به هدف میتواند به مقدمات توجه کند و با ورود به مسائل مختلف طرحهای پژوهشی در آن زمینه داشته باشد.
وی با اشاره به تعریف فلسفی فکر:« الفِکرُ حَرْکَةٌ إلي الْمَبَادِي وَ مِنَ الْمَبادِي اِلي الْمُراد» افزود: فکر، حرکت انسان به طرف مبادي و از مبادي به سوي مقصد و مطلوب است که تحقیق و پژوهش زمینه آن را فراهم میکند. حجتالاسلام صادقینسب آیات مختلف قرآن با تذکرهای افلا یعقلون، افلا یتفکرون، افلا ینظرون، افلا یتدبرون و ... و احادیثی مانند این حدیث از پیامبر اعظم(ص):« تَفَکُّرَ سَاعَة خَیْرٌ مِنْ قِیَامِ لَیْلَة : «یک ساعت اندیشه کردن بهتر از یک شب عبادت نمودن است.» را نمونههای از توجه وتوصیههای دین به تفکر و پژوهش عنوان کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این مراسم به بیان بخشی از فعالیتها و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در سال گذشته پرداخت و افزود: برای اینکه به فرهنگ پژوهش برسیم و دامنه آن را گستردهتر کنیم باید سیاستگذاری درست پژوهشی داشته باشیم که در این راستا باید تلاش کنیم تا ضمن اینکه مانع پژوهش نباشیم، تسهیلگری نیز داشته باشیم.
علی فیروزی با تاکید بر اینکه با هدف چابک سازی معاونت تحقیقات و فناوری و تسهیل کار پژوهشگران، در هر دانشکده یک کارشناس پژوهشی فعالیت دارد افزود: دانشگاه علوم پزشکی در زمینه انتشار مقالات، طرح های تحقیقاتی و هم چنین استناد به مقالات دانشگاه روند رو به رشدی دارد.